top of page

VTM-MESSUOHJELMA 2021VTM-MESSUOHJELMA 2021
9.00 Antton Rönnholm: Aloitussanat ja YKA:n puheenvuoro (suomeksi)


Antton Rönnholm kuva

Antton Rönnholm on YKA:n hallituksen puheenjohtaja ja toiminut pitkään ennen tätä mm. liiton valtuustossa.

Rönnholm on yhteiskunta-alan sekatyöläinen ja toiminut politiikassa kolmen ministerin sekä eduskunnan puhemiehen erityisavustajana ja vuodesta 2017 SDP:n puoluesihteerinä. Tämän lisäksi Brysselissä Euroopan parlamentin ja Elinkeinoelämän keskusliiton palveluksessa, yrittäjänä sekä tutkijana CEPS-ajatuspajalla. YKA ry:n puheenjohtajuuden lisäksi Rönnholm on ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiön ja Demokraatti-lehden hallituksen puheenjohtajana. Rönnholm on suorittanut tutkinnot Åbo Akademilla, College of Europessa sekä virkamiesharjoittelun Euroopan komission palveluksessa.9.45 Martti Hetemäki: Yhteiskunnallisen osaamisen merkitys työelämässä (suomeksi)


Martti Hetemäki kuva

Työelämäprofessori, valtiotieteen tohtori Martti Hetemäki toimi aiemmin valtiovarainministeriön kansliapäällikkönä. Hän puhuu yhteiskuntatieteellisen osaamisen merkityksestä työelämässä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.


12.00-12.45

Y4 Works: Valtsikalainen vaikuttajana bisnesmaailmassa (suomeksi)


Y4 Works kuva

Miten yhteiskuntaan voi vaikuttaa yritystoiminnalla? Yritysmaailmassa vaikuttavat valtsikalaiset keskustelevat, kuinka he työllään vaikuttavat yrityksiin ja yhteiskuntaan, ja mistä työn merkityksellisyys heille muodostuu. Mukana keskustelemassa Matti-Petteri Pöntiö (toimitusjohtaja & perustajajäsen, Y4 Works), Priska Niemi-Sampan (markkinointiasiantuntija, Someturva sekä Mixed Finns -perustajajäsen) ja Leena Alanko (vanhempi konsultti & tiiminvetäjä, Demos Helsinki).


13.00-13.40

Alumnipaneeli (suomeksi): Aishi Zidan, Sini Korpinen, Elina Kutramoinen, Ohto Soininvaara


Aishi Zidan


Aishi Zidan työskentelee viestinnän asiantuntijana Suojelupoliisissa. Ennen Supoa Zidan työskenteli ulkomaantoimittajana Ylessä ja Helsingin Sanomissa. Zidan on toiminut muun muassa Ylen kiertävänä kirjeenvaihtajana Jerusalemissa. Journalistiliitto on palkinnut hänet sananvapauden miekalla työstään kriisialueilla. Valtsikassa Zidan opiskeli pääaineenaan sosiologiaa.
Sini Korpinen

Sini Korpinen (VTM) työskentelee FCG Finnish Consulting Groupin viestintä- ja markkinointijohtajana. Hän on yksi Politbyroo-podcastin co-hosteista ja istuu lisäksi Helsingin kaupunginvaltuustossa. Aiemmin hän on työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin parissa Milttonissa ja Ellun Kanoilla. Ensimmäisen uransa hän kuitenkin teki politiikassa: ministerin erityisavustajana, europarlamentaarikon poliittisena avustajana sekä puolueen poliittisena suunnittelijana.Elina Kutramoinen

Elina Kutramoinen on valmistunut vuonna 2014 poliittisen historian oppiaineesta. Hän on kotoutumistyön ja viestinnän asiantuntija ja työssään ELY-keskuksessa hän kehittää kotoutumisen monialaista yhteistyötä. Hän on ollut rakentamassa järjestöjä ja viranomaisia yhteen tuovaa kotoutumisentukena.fi-verkkopalvelua ja käyttää työmenetelminään muun muassa yhteiskehittämistä ja valokuvausta. Kutramoisella on tausta järjestökentällä: hän on työskennellyt afrikkalaistaustaisten naisten perustamassa kansalaisjärjestössä ja ollut toteuttamassa ihmiskauppaa näkyväksi tehnyttä Toisenlaisia tarinoita -kampanjaa. (Kuva: Anne Kuokkanen)Ohto Soininvaara

Ohto Soininvaara kuva

Ohto Soininvaara opiskeli Valtsikassa taloustiedettä ja valmistui vuonna 2018. Opiskeluiden ohella hänen aikansa kului mm. ainejärjestö- ja ylioppilaskuntahommissa, sitseillä sekä syöden lautasmallia uhmaavia määriä pastaa Erasmus-vaihdossa Bolognassa. Opintojen jälkeen kiinnostus Excel-näpertämiseen sekä yhteiskunnan ja talouden ilmiöihin johtivat työpaikkaan yliaktuaarina Tilastokeskuksella. Häne


n nykyiset tehtävänsä sisältävät muun muassa julkisen talouden tilaa kuvaavien tilastojen laatimista ja laskentaprosessien kehittämistä


13.45 Alviina Alametsä (englanniksi)

Alviina Alametsä kuva

Alviina Alametsä on suomalainen vihreiden/EFA-ryhmän poliitikko Euroopan parlamentissa. Parlamentissa hän on ulkoasiainvaliokunnan jäsen, turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan jäsen ja ryhmäkoordinaattori sekä varajäsen kehitys-, liikenne- ja matkailuvaliokunnissa. 29-vuotiaana hän on nuorin suomalainen Euroopan parlamentin jäsen. Europarlamentaarikon tehtävien lisäksi Alviina on toiminut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä vuodesta 2017. Ennen Euroopan parlamenttin jäsenyyttä hän toimi myös sen tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajana ja oli osa Helsingin seudun liikenneviraston hallitusta. Alviina aloitti opintonsa Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2012 pääaineenaan maailmanpolitiikka.14.25 Ossi Heinänen (suomeksi)

Ossi Heinänen kuva

Ossi Heinänen on tehnyt tähänastisen uransa lasten ja nuorten parissa toimivissa kansalaisjärjestöissä. Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen pääsihteeri hän on ollut vuodesta 2012. Sitä ennen Ossi on toiminut Your Move -suurtapahtuman johtajana Nuoressa Suomessa, nuorisotyön päällikkönä Mannerheimin lastensuojeluliitossa ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä. Lisäksi hän on ollut luottamustehtävissä lukuisissa järjestöissä. Ossi on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan poliittinen historia.15.15-16.00

International Alumni Panel (englanniksi): Antonio Franco, Marguerite Beattie, Adam Mackie

Kansainvälisessä alumnipaneelissa pääsemme kuulemaan kolmen alumnin urapoluista. Kaikilla alumneilla on kansainvälinen opintohistoria ja kansainvälistä työkokemusta. Keskusteluissa tullaan kuulemaan, millaisia heidän kokemuksensa valmistumisesta ovat olleet ja kuinka opinnot ovat tukeneet heidän työtään. Lisäksi paneelissa keskustellaan valtiotieteilijöiden vahvuuksista ja jaetaan mahdollisia vinkkejä. Tämä on niin seuraavia askeleitaan harkitsevalle kansainväliselle opiskelijalle kuin kansainvälisestä urasta muuten kiinnostuneelle opiskelijalle oivallinen tilaisuus päästä oppimaan ja kyselemään panelistien kokemuksista!


Marguerite Beattie

Marguerite Beattie on kotoisin Virginiasta, Yhdysvalloista, mutt aon asunut Suomessa kahdeksan vuotta ja saanut Suomen kansalaisuuden. Hän valmistui sosiaalitieteiden maisteriksi 2017 pääaineenaan sosiaalipsykologia. Tällä hetkellä hän on jatko-opiskelija ja tutkii motivaatiota ja käyttäytymisen muutosta mindfulness-harjoittelun kontekstissa.
Antonio Franco

Antonio Franco on erikoistunut PR:ään ja viestintään, erityisesti kulttuurienväliseen viestintään ja liiketoimintaan. Hän pyrkii parantamaan sidosryhmäkokemusta strategiatyön avulla.

“In the spirit of continuous improvement, I believe there is always a way to do something better”.


Adam Mackie


Adam Mackie työskentelee kansainvälisen kaupan parissa WTO:ssa Ison-Britannian hallituksen palveluksessa. Aikaisemmin hän on työskennellyt hallinnossa ja myös Skotlannin parlamentissa. Adam valmistui maisteriksi Helsingin yliopistosta 2018 englanninkielisestä European Studies -maisteriohjelmasta.TYÖPAJAT


10.00-12.00 ja 12.30-14.30

Eilakaislan CV-klinikka (suomeksi, konsultointi myös ruotsiksi ja englanniksi)

Kaipaako ansioluettelosi viilausta?

Eilakaislan CV-klinikalla tsemppaavat ja kokeneet rekrytointikonsultit antavat sinulle parhaimmat vinkkinsä CV:si houkuttelevammaksi tekemiseen!

Eilakaisla on valtakunnallisesti toimiva suomalainen henkilöstöpalvelualan perheyritys. Tarjoamme ammattilaisia vakituisiin ja määräaikaisiin tehtäviin joko suoraan asiakkaalle työsuhteeseen tai vuokrattuna työntekijänä Eilakaislan kautta. Olemme auttaneet asiakkaitamme menestymään jo vuodesta 1971 ja tänä päivänä olemme yksi alamme johtavia yrityksiä. Eilakaisla on tunnettu luotettavuudestaan ja palvelunopeudestaan.


11.00-12.00

Helsingin yliopiston urapalvelut: harjoitteluinfo (suomeksi)

Tiedätkö, miten yliopiston harjoittelu käytännössä toimii ja miten haet esimerkiksi harjoittelutukea? Oletko kartalla, miten yliopiston urapalvelut voi auttaa sinua harjoitteluasioihin liittyen? Urapalveluiden harjoitteluinfossa kuulet mm. mistä kannattaa aloittaa harjoittelupaikan hakeminen, miten harjoittelutuki toimii ja miten urapalveluiden asiantuntijat voivat auttaa sinua tavoitteessasi löytää oman alan harjoittelupaikka. Pääset myös kuulemaan kolmea kokemusasiantuntijaopiskelijaa ja heidän kokemuksia harjoittelusta. Infon pitää suunnittelija Marika Jokioja yliopiston urapalveluista.

12.00-13.00

Futuedu: Excel-työpaja

​Excel tehokeinot -koulutus on tiivis paketti, joka sisältää paljon aikaa (ja hermoja) säästäviä vinkkejä Excelin tehokkaaseen käyttöön. Koulutus sopii niin vasta-alkajille, kuin Excel-konkareille.

Koulutuksessa opit tehokkaimmat keinot mm.

  • Liikkumiseen Excelissä

  • Datan valintaan

  • Rivien ja sarakkeiden hallintaan

  • Datan luomiseen esimerkkien pohjalta

  • Virheellisen datan korjaamiseen

Tästä koulutuksesta on tullut isot kiitokset niin täysin uusilta Excel-käyttäjiltä, kuin kymmenien vuosien Excel-guruilta. Tehosta omaa Excel-käyttöäsi ja säästä samalla hermojasi!

Koulutuksessa tehdään tehtäviä opetetuista asioista, jotta oppiminen tehostuu ja pysyy mielekkäänä. Koulutuksen aikana on mahdollista esittää kysymyksiä kouluttajalle kysymysosion kautta.


Koulutus järjestetään Teamsin live-etäkoulutuksena. Osallistujilta ei vaadita Teamsiä osallistumiseen, selain riittää.

Kouluttajana toimii Tomas Kukkonen Futuedusta. Koulutukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä: tomas@futuedu.com.13.00-14.00

YKA, Heini Hult-Miekkavaara: työhakemuksen kirjoittaminen (suomeksi)

Tiedätkö, minkälainen hakukirje herättää vastaanottajan kiinnostuksen? Miten voit osoittaa motivaatiotasi hakukirjeessä?

YKA:n työhakemuspajassa kuulet, miten kirjoitetaan lukijaa puhutteleva työhakemus, jota voi käyttää sekä täsmähakuun että avoimena hakemuksena. Pääset myös treenaamaan työhakemuksen ehkäpä haastavimman kohdan, aloituskappaleen, kirjoittamista.


Työpajan vetää Heini Hult-Miekkavaara, uravalmentaja ja osaamispalveluiden asiantuntija Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:sta.


14.00-15.00

Accenture, Hammu Varjonen ja Liina Mikola: ABC of case solving (suomeksi)

Case-tehtävät tarjoavat maistiaisen liikkeenjohdon konsultoinnista ja ovat siksi oleellinen osa rekryprosessia. Mitä ne oikein ovat ja mitkä asiat niiden ratkonnassa ovat tärkeitä? Accenturen työpajassa esitellään erityyppisiä caseja ja mahdollisia lähestymistapoja niiden ratkomiseen sekä sovelletaan opittua esimerkkicasen ratkomiseen pienryhmissä!


Työpajaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu täällä: https://forms.gle/CBRdKaULi8yo6oyx5 Työpaja pidetään Zoomin välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki ennen työpajan alkua.


Accenture on maailmanlaajuisesti toimiva yritys, joka tarjoaa mm. strategian, konsultoinnin ja teknologian asiantuntijapalveluita, tavoitteenaan auttaa asiakkaitaan menestymään kestävästi ja kannattavasti. Accenturella on asiakkaita 120 maassa ja sen toiminta kattaa yli 40 toimialaa. Suomen toimistot sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella ja niissä on yhteensä noin 1100 työntekijää. Accenture tukee työntekijöidensä hyvinvointia ja kehittymismahdollisuuksia tarjoamalla mm. koulutuksia ja mentorointia, monipuolista virkistystoimintaa, sekä laajat ja kattavat työsuhde-edut kaikille.


Tapahtuma järjestetään täysin virtuaalisesti. Ohjelma on alustava, ja siihen voi tulla muutoksia.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page