top of page

OHJELMIEN KUVAUKSET 2020TIEDEKULMAN STAGE

09:00 – 9:25 Tapahtuman avaus ja Maria Teikarin puhe

VTM20-messut avaa Maria Teikari! Hän on Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKAn palvelujohtaja, Ompeluseuran perustaja ja uuden työelämän asiantuntija. Hän on ollut mukana kirjoittamassa vuonna 2019 julkaistua Työelämän kapinalliset -kirjaa. Maria on työskennellyt runsaan 15 vuoden aikana järjestöissä, yrityksissä, valtiolla ja kunnassa. Hänen yhtenä tavoitteenaan on tehdä suomalaisista parempia johtajia.


9:35 – 10:00 Dimitri Qvintus


Dimitri Qvintus, 33, fungerar som Corporate Public Affairs Manager för läkemedelsföretaget Bayer. Han är toppexpert inom kommunikation och samhälleligt påverkande. Tidigare har Qvintus fungerat bl.a. som specialmedarbetare för statsministrar Marin och Rinne. Qvintus har jobbat flera år inom den privata sektorn, i riksdagen och i tre regeringar. Qvintus vill öka samverkan i det finländska samhället.


10:15 – 11:00 Alumnipaneeli

Miten opinnoista siirrytään työelämään? Alumnipaneelissa valtsikan alumnit keskustelevat työuristaan ja niiden alkuvaiheista. Tule kuulemaan heidän kokemuksiaan ja vinkkejään siitä, miten toimia opintojen loppuvaiheessa ja valmistumisen jälkeen!


Paneelissa mukana:


Sonja Saarikoski: viestinnän alumni, Imagen toimittaja


Ozan Yanar: taloustieteiden alumni, ammattiliitto Pron asiantuntija


Anna Bäckström: sosiaalipsykologian alumni, operatiivinen päällikkö Fourkindilla


Jari Hanska: poliittisen historian alumni, freelance-toimittaja

13:25 – 13:55 Maria Ohisalo

Sisäministeri, kansanedustaja, Vihreiden puheenjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori ja valtiotieteiden maisteri Maria Ohisalo saapuu VTM-messujen pääpuhujaksi puhumaan yhteiskuntatieteellisen osaamisen hyödyntämisestä työelämässä ja erityisesti korkean tason päätöksenteossa.


14:00-14:30 Jussi Salmi

Ympäristöministeriön tieto- ja viestintäjohtaja Jussi Salmi puhuu sivistyksen ja kokemusten merkityksestä valtiotieteilijän urapolulla. Jussi on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1995 pääaineena viestintä.

14:45 – 15:00 EU parlamentti & komissio: EU-uralle? Tule kuulemaan ja kysymään miten!

Euroopan unionin toimielimissä voit työskennellä monissa erilaisissa tehtävissä. Vakituisten virkamiesten lisäksi EU-toimielimissä työskentelee myös sopimussuhteisia ja määräaikaisia työntekijöitä. Avoimista tehtävistä löydät tietoa EU Careers -sivustolla.


Euroopan unioni tarjoaa myös harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Euroopan komissiolla on Blue Book-harjoittelu ja parlamentilla Schuman-harjoittelu tai harjoittelu Euroopan parlamentin jäsenen (MEPin) palveluksessa. Harjoittelupaikkoja on myös muissa toimielimissä kuten Euroopan unionin tuomioistuimessa ja neuvoston pääsihteeristössä.

TYÖPAJAT JA MUU OHJELMA


10:00 – 12:00 & 12:30 – 14:30 Eilakaislan CV-klinikka


Kaipaako ansioluettelosi viilausta?


Eilakaislan CV-klinikalla tsemppaavat ja kokeneet rekrytointikonsultit antavat sinulle parhaimmat vinkkinsä CV:si houkuttelevammaksi tekemiseen!


Eilakaisla on valtakunnallisesti toimiva suomalainen henkilöstöpalvelualan perheyritys. Tarjoamme ammattilaisia vakituisiin ja määräaikaisiin tehtäviin joko suoraan asiakkaalle työsuhteeseen tai vuokrattuna työntekijänä Eilakaislan kautta. Olemme auttaneet asiakkaitamme menestymään jo vuodesta 1971 ja tänä päivänä olemme yksi alamme johtavia yrityksiä. Eilakaisla on tunnettu luotettavuudestaan ja palvelunopeudestaan.


11:00 – 12.00 YKA: Työhakemuksen kirjoittaminen

Tiedätkö, minkälainen hakukirje herättää vastaanottajan kiinnostuksen? Miten voit osoittaa motivaatiotasi hakukirjeessä?


YKA:n työhakemuspajassa kuulet miten kirjoitetaan lukijaa puhutteleva työhakemus, jota voi käyttää sekä täsmähakuun että avoimena hakemuksena. Pääset myös treenaamaan työhakemuksen ehkäpä haastavimman kohdan, aloituskappaleen, kirjoittamista.


Työpajan vetää Heini Hult-Miekkavaara, uravalmentaja ja osaamispalveluiden asiantuntija, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:sta.

12:15 – 13.15 Excel-työpaja


Excelkoulu vetää messuilla Excelin Tehokeinot -koulutuksen!


Koulutus on tiivis paketti, joka sisältää tärkeimmät aikaa (ja hermoja) säästävät vinkit Excelin tehokkaaseen käyttöön. Se sopii niin vasta-alkajille kuin Excel-konkareillekin! Saat koulutuksesta lisää tehoa ja mielekkyyttä muun muassa:


📈taulukon visuaaliseen muotoiluun

📈sisällön täyttämiseen

📈liikkumiseen

📈datan valitsemiseen

📈uuden datan luomiseen

📈virheellisen datan korjaamiseen

Excelkoulu.com on koulutusyritys, joka auttaa tietotyöntekijöitä saavuttamaan täyden potentiaalinsa MS Officessa. Suomen suurimmista yrityksistä, julkishallintoon ja pienempiin perheyrityksiin, Excelkoulu on auttanut jo tuhansia henkilöitä tehostamaan Office-työskentelyään. Excelkoulun uudessa Futuedu.com-palvelussa kuka vain voi oppia Officen tärkeimmät taidot, omaan tahtiin, Suomen parhailla verkkokoulutusmateriaaleilla


14:00 – 15:00 Valtsikalaiset it-alalla


Pitäisikö minun opetella koodaamaan? Mitä tarjottavaa valtsikalaisella on it-alalle? Mitä on laskennallinen yhteiskuntatiede?


Sometohtori Suvi Uski, yliopistonlehtori Matti Nelimarkka ja Jussi Nuortimo keskustelevat Valtsikalaiset it-alalla -työelämäpaneelissa työstään, työelämässä vaadittavasta osaamisesta ja valtsikalaisuuden vahvuuksista.


15:15 – 16:00 Accenture Workshop


Accenture workshop – ABC of case solving


Mitä case-tehtävät ovat ja mitkä asiat niiden ratkonnassa ovat tärkeitä? Accenturen työpajassa esitellään erityyppisiä caseja ja mahdollisia lähestymistapoja niiden ratkomiseen ja sovelletaan opittua esimerkkicasen ratkomiseen pienryhmissä!


Työpajaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmottautunutta. Ilmoittautua voit täältä.


Accenture on maailmanlaajuisesti toimiva yritys, joka tarjoaa mm. strategian, konsultoinnin ja teknologian asiantuntijapalveluita, tavoitteenaan auttaa asiakkaitaan menestymään kestävästi ja kannattavasti. Accenturella on asiakkaita 120 maassa ja sen toiminta kattaa yli 40 toimialaa. Suomen toimistot sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella ja niissä on yhteensä noin 1100 työntekijää. Accenture tukee työntekijöidensä hyvinvointia ja kehittymismahdollisuuksia tarjoamalla mm. koulutuksia ja mentorointia, monipuolista virkistystoimintaa, sekä laajat ja kattavat työsuhde-edut kaikille.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page