KUVAT Laura Oiva, Henni Purtonen, Toni Pakarinen

Copyright

2016 VTM16

 

OHJELMIEN KUVAUKSET 2019

November 12, 2019

 

 

TIEDEKULMAN STAGE 

 

 

09:30-10:00 Aliisa Holkko: Valtiotieteilijän uratarina

 

Aliisa on entinen kauneudenhoitoalan yrittäjä, asiakaspalvelun moniottelija ja gradua vaille valmis sosiaalipsykologi, joka soveltaa positiivisen psykologian oppeja niin vapaa-ajallaan kuin työssään onnellisuusmuotoilijana startup-yritys Mightifierissa. 

 

Aliisan intohimona on rakentaa parempaa maailmaa arvostavan vuorovaikutuksen ja  vahvuuksien  kautta. Luova ongelmanratkaisu, muiden ihmisten ilahduttaminen ja all-day breakfast -ravintolat  saavat Aliisan sydämen tykyttämään. Puheenvuorossaan Aliisa jakaa oman uratarinansa ja kertoo  positiivisen psykologian linssin läpi tarkasteltuna, mitkä seikat ovat johtaneet hänet oman  unelmauransa jäljille.

 

 

10:00-10:30 Accenture: Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämispaineet ja digitaalinen tulevaisuus

 

Tule kuulemaan, mitä valtiotieteilijän tulee tietää sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden kehityspaineista ja trendeistä ja miksi aiheesta pitäisi välittää. Minkälaisia käytännön  esimerkkejä soten digitalisaatioon on jo olemassa?

 

 

10:30-11:00 Vantaan kaupungin uratärpit: löydä oma unelmaduunisi sosiaalialalta

 

Sosiaalipsykologiasta valmistunut Sanna Vaaltola on johtava sosiaalityöntekijä Vantaan kaupungin nuorten sosiaalityön tiimissä. Sosiaalityöntekijän muodollisen pätevyyden Sanna suoritti Turun yliopistossa. Gradu puolestaan käsitteli sosiaalityöntekijöiden työtyytyväisyyttä. Työuransa Sanna aloitti Vantaalla päihdehuollon sosiaalitarkkaajana -89 ja on työskennellyt koko uransa aikuissosiaalityössä. Tällä hetkellä Sanna toimii nuorten tiimin lähiesihenkilönä. “Työni nuorten tiimin lähiesihenkilönä on monipuolista ja antoisaa. Tiimissäni on ammattitaitoiset työntekijät ja mukava työilmapiiri!”

 

Ann-Britt Knoblock on johtava sosiaalityöntekijä Vantaan kaupungin perhepalveluiden  Perhesosiaalityön yksikössä. Ann-Brittilla on viiden vuoden kokemus Vantaan kaupungin eri yksiköistä ja hän on toiminut sosiaalityöntekijänä, johtavana sosiaalityöntekijänä sekä  sosiaalityön esimiehenä yli 30 vuotta. Hän on valmistunut sosionomiksi Svenska  social-  och kommunalhögskolanista.

 

Tervetuloa kuuntelemaan Sannan ja Ann-Brittin puheenvuoroa Vantaan kaupungin  uratärpeistä sekä aikuisten ja perheiden suunnitelmallisesta sosiaalityöstä!

 

 

13:00-13:15 Kaiku Helsinki: Valtsikalainen  viestintätoimistossa – toisaalta ja toisaalta

 

Miksi viestintätoimisto on kiinnostava työpaikka valtsikalaiselle? Entä minkälaista osaamista viestintätoimistossa menestyäkseen tarvitsee? Kaiku Helsingissä työskentelevät valtsikan kasvatit Katariina Ahonen (viestintä) ja Petteri Puustinen (poliittinen historia) kertovat,  mistä valtsikassa opitusta heille on ollut työelämässä eniten hyötyä. 

 

 

 

13:15-13:45 Elina Lepomäki: Jatkuva oppiminen ja perustili

 

Elina Lepomäki on kokoomuksen kansanedustaja. Koulutukseltaan hän on tietotekniikan  diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri kansantaloustieteestä. Eduskunnassa Lepomäki on istunut heinäkuusta 2014. Ennen poliittista uraansa Lepomäki työskenteli kymmenen vuoden ajan rahoitusalalla Pohjoismaissa ja Lontoossa. Hän on Ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtaja ja osakkaana useissa pienissä kasvuyrityksissä. Lepomäki tulee  Työelämämessuille puhumaan aiheesta Jatkuva oppiminen ja perustili - aikaa on varattu myös keskustelulle, joten tule kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä aiheesta!

 

 

14:00-14:30 Heikki Valkama: Valtiotieteilijyys ei ole  ammatti - se on  mahdollisuus

 

Heikki Valkama (VTM) on journalisti, joka työskentelee sisältöpäällikkönä Ylessä. Hän on työskennellyt päätoimittajan mm. Imagessa, Mondossa ja Ylioppilaslehdessä. Valkama kouluttaa kirjoittajia ja kirjoittaa itsekin vapaa-ajallaan dekkareita. Heikki Valkama tulee Työelämämessuille puhumaan aiheesta Valtiotieteilijyys ei ole ammatti - se on mahdollisuus.

 

 

 

14:30-14:45 EU parlamentti & komissio: EU-uralle? Tule kuulemaan ja kysymään miten!

 

Haluatko työskennellä tärkeiden ja ajankohtaisten asioiden parissa? EU:n työtehtävät voivat liittyä ilmastonmuutokseen, maahanmuuttoon, turvallisuuteen, kaupankäyntiin,  mobiiliviestintään tai moneen muuhun ajankohtaiseen aiheeseen. EU:n hommissa voit tavata kollegoita kaikista jäsenmaista ja kaikilta elämänaloilta, joten työyhteisöt ovat monipuolisia ja monikulttuurisia. Työtä on myös tarjolla EU:n virastoissa ja toimistoissa eri jäsenvaltioissa sekä edustustoissa kaikkialla maailmassa.

 

 

 

 

THINK LOUNGE

 

 

10:00-10:45 Diplomaattikoulutus ja ura Ulkoministeriössä

 

Kiinnostaako kansainväliset tehtävät tai ura ulkoministeriössä? Tule kuuntelemaan kahden vuosi sitten Ulkoministeriön järjestämällä Kavaku-diplomaattikurssilla aloittaneen nuoren diplomaatin puheenvuoroa urapoluistaan ja tulevaisuuden näkymistä!

 

Anni Mäkeläinen (VTM/HY) työskentelee kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin avustajatiimissä. Ennen Kavakua Anni ehti asua moneen otteeseen ulkomailla ja teki EU-töitä Brysselissä ja Wienissä. Opinnoissaan hän keskittyi poliittisen historian lisäksi Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimukseen. Diplomaattina Anni haluaisi järjestää mieluummin räppibileitä kuin puutarhajuhlia sekä viedä maailmalle nuorten suomalaisten vaatesuunnittelijoiden ilosanomaa jakkupukumallistojen sijaan.

 

Tomi Lounio (VTM) työskentelee EU-puheenjohtajakauden koordinaatiotehtävissä ulkoministeriön Eurooppa-osastolla. Aiemmin Tomi on tehnyt töitä UNDP:n ihmisoikeus-asiantuntijana Etiopiassa sekä useissa kansalaisjärjestöissä Suomessa, Tansaniassa ja Iso-Britanniassa. Hän valmistui valtiotieteellisestä vuonna 2014, pääaineenaan kehitysmaatutkimus. Vapaa-ajallaan Tomi harrastaa maratonjuoksua Hölkkämäyrissä ja treenaa pienen poikansa kanssa vauvauintia Käpylän Kultakaloissa.

 

 

11:00-11:45 Sateenkaari-ihmiset työelämässä

 

Tarkoituksena on tarjota tietoa sekä mahdollisuus kysyä sateenkaari-ihmisten työelämään liittyvistä kysymyksistä. Workshop rakentuu kolmesta alustuksesta ja niiden jälkeen yhteisestä keskustelusta. Puhujat on valittu niin, että sateenkaari-ihmisten moninaisuus olisi mahdollisimman laajasti edustettuna: seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, cis- ja transihmiset, sekä binääriset ja ei-binääriset.

 

Mukana paneelissa ovat Setan koulutussuunnittelija Marita Karvinen (VTT) sekä kokemusasiantuntijoina järjestöalalla työskentelevä transtaustainen nainen Heidi Mattila ja sateenkaariyrittäjä ja blogisti Hannu Medina. Workshopin vetäjänä on Hippu Helminen, sosiologian opiskelija ja ei-binäärinen muunsukupuolinen. Workshopissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja kaikki pajassa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

 

 

12:00-12:45 Valtsikalaiset asiantuntijoina -paneeli 

 

Valtsikalaisten asiantuntijapaneelissa käännetään tavanomainen työelämämessujen asetelma päälaelleen: panelisteina toimivatkin valtsikalaiset, jotka vastaavat työnantajaorganisaatioiden esittämiin kysymyksiin. Haluamme näyttää, miten monimuotoisia ja asiantuntevia valtsikalaiset osaavatkaan olla. Tätä varten olemme kutsuneet paneeliin viisi valtsikalaista, jotka edustavat viittä eri oppiainetta ja sekä valmistuneita, että vielä valtiotieteiden ylioppilaita.

 

Paneeli pidetään Think Loungessa kello 12.00-12.45 Think Companyn toisessa kerroksessa. Paneeliin ovat tervetulleita kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä niin opiskelijat, näytteilleasettajat kuin muutkin osallistujat.

Tervetuloa osallistumaan!

 

 

 

13:00-14:30 Harjoitteluinfo / HY Urapalvelut

 

Mietityttääkö sinua jokin harjoittelupaikan hakemisessa, harjoittelussa tai yliopiston tuessa? Tai entä kiinnostaisiko sinua kuulla ja päästä kyselemään tarkemmin kansainvälisestä harjoittelusa? Harjoitteluinfossa saat tietoa työnhausta, opintoihin kuuluvan harjoittelun suorittamisesta, harjoittelupaikan hakemisesta sekä harjoittelun rahoituksesta Suomessa ja ulkomailla. Infosta vastaavat asiantuntijat Helsingin yliopiston ura- ja liikkuvuuspalveluista.

 

 

 

14:30-16:00 Generalistin uratarina - hähmäisyyteen hahmoa / HY Urapalvelut ja YKA

 

Miten suunnitella tulevaa maailmassa, jossa ei ole ennakoitavia uria? Miten tulevaisuuteen voisi orientoitua? Miksi itsetuntemuksella on niin iso merkitys työelämässä ja oman uran rakentamisessa? 
Työpajassa hahmotetaan urasuunnittelua ilmiönä, ja tehdään käytännön harjoituksia oman osaamisen tunnistamiseksi ja urakyvykkyyksien kasvattamiseksi.

 
Työpajan vetävät osaamispalveluiden asiantuntija, uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKAsta ja uraohjauksen asiantuntija Leena Itkonen Helsingin yliopiston urapalveluista. Molemmilla on pitkä kokemus opiskelijoiden ja korkeastikoulutettujen uraohjauksesta ja -valmentamisesta.

 

 

16:00-16:45 My strengths as an international student -workshop

 

Finding employment in Finland can seem like a distant notion, when you don’t even know where to start. Language barriers and a lack of networks and connections can also contribute to uncertainty about one’s own capabilities in the Finnish job market. And on top of that, it can be difficult to find ways in which to highlight one’s strengths and stand out in a highly competitive job market. But we’re here to help! Come and share your experiences, concerns, hopes and dreams about finding employment as an international student in Finland. Workshop is led by Olli Castrén, Helin Kontulainen and Anna Storgårds from career services of the University of Helsinki

 

 

 

 

TIEDEKULMAN KOKOUSHUONEET

 

 

11:00-15:00 Työhaastattelusparraus (ennakkoilmoittautuminen) / aTalent

kokoushuoneet S ja M

 

Haastattelusparrauksessa kohtaat rekrytoinnin ammattilaisen kuin aidossa työhaastattelussa. Sparraus alkaa 10 minuutin harjoitushaastattelulla, jonka jälkeen aTalentin asiantuntija antaa palautetta suorituksestasi, miten toit osaamistasi esiin sekä antaa vinkkejä suorituksesi  parantamiseen. Työhaastattelussa pienetkin asiat voivat ratkaista, joten viestintätaitojesi  valmennus voi olla pitkä loikka kohti unelmiesi työpaikkaa! Sparrauksen yhteydessä voit kysyä myös muista työnhakuun liittyvistä asioista! Sparraukseen voi valmistautua samalla tavalla, kuin valmistautuisit muutenkin työhaastatteluun, vinkkejä valmistautumiseen voit lukea  esimerkiksi täältä: https://atalent.fi/blog/nain-selviydyt-tyohaastattelusta-voittajana/

 

Haastatteluvalmennuspiste on messuilla auki klo 11:00 - 15:00. Valmennuskerta kestää 25 minuuttia/henkilö. Haastattelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sparraukseen tapahtuu messupäivänä klo 09:00 Tiedekulman aulassa.

 

11:00-15:00 CV/Linkedin -työpaja (ennakkoilmoittautuminen ja walk-in) / Eilakaisla

CV-ohjaus ajanvarauksella: Hydda
LinkedIn-ohjaus ajanvarauksella: Demo

CV- ja LinkedIn-ohjaus walk-in -periaatteella: kokoushuone L

 

Eilakaislan raudankovat ammattilaiset auttavat viilaamaan cv:si tai LinkedIn-profiilisi kuntoon Tiedekulman yläkerrassa messupäivänä klo 11:00-15:00. Ota mukaan läppäri, mistä näyttää ansioluettelo tai LinkedIn-profiili, jotta pääsette tekemään muokkauksia heti paikan päällä.

 

Mikäli haluat varmistaa itsellesi ohjausajan, kannattaa ilmoittautua etukäteen messupäivänä Tiedekulman aulassa kello 09:00. Päivän aikana on myös mahdollista saada ohjausta walk-in periaatteella.

 

 

 

 

PÄÄRAKENNUKSEN AULA​

 

10:00-16:00 CV-valokuvaus

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

November 12, 2019

November 26, 2017

November 26, 2017

November 12, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square