top of page

Työpaikat oikeille osaajille - Rekrytointimedialla on yhteiskunnallista vaikutusta

Jonna Karvosesta huokuu hyvä energia, kun hän ottaa meidät vastaan Duunitorin uudella toimistolla Helsingin Kalliossa. Duunitori on vuonna 2010 perustettu nopeasti kasvava rekrytointimarkkinoinnin viestintätoimisto, uudenaikainen rekrytointimedia ja avoimien työpaikkojen hakukone. Organisaatio työllistää tällä hetkellä noin 30 henkilöä ja rakentuu tiimeistä, jotka työskentelevät myynnin, sisältöjen ja kampanjoinnin parissa. Duunitori on yksi Suomen liikennöidyimmistä työelämä- ja rekrytointimedioista, jossa julkaistaan tuhansia työpaikkoja, myös meille valtiotieteilijöille!

Me autamme yrityksiä löytämään oikeat osaajat, mutta myös osaajia löytämään oikea työpaikka. Toimitaan niin sanotusti työelämän auttajina”, Karvonen kuvaa Duunitorin toimintaa.

Karvonen arvioi kiinnostuksen sosiaaliseen mediaan, digitaaliseen markkinointiin ja liike-elämään viitoittaneen hänen tietään Vaasan yliopistoon lukemaan kauppatieteitä. Hän valmistui viime keväänä kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan markkinointi. Duunitorille Karvonen päätyi harjoittelujakson kautta, jonka jälkeen samassa paikassa oli luontevaa jatkaa. Karvosen mukaan trainee-jakson aikana harjoittelijat eivät keitä kahvia, vaan tekevät samaa työtä kuin muutkin. Mahdollisuuksia oppia on oman energian ja osaamisen puitteissa paljon.

”Omat kiinnostuksen kohteet ovat aina liittyneet digitaaliseen markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan, ja se on juuri sitä, mitä me täällä tehdään”, Karvonen kertoo.

Duunitorilla Karvonen työskentelee Campaign Managerina. Työtehtäviin kuuluu työpaikkailmoitusten kampanjointia: ilmoitusten julkaisua, niiden viemistä Duunitorin sosiaalisen median verkostoon ja mainontaa digitaalisissa kanavissa sekä oppilaitos- ja messuyhteistyötä. Karvosen mukaan työssä auttaa se, että hän on myös nähnyt työelämän työnhakijan silmin. Hän tietää, ettei työpaikan hakeminen ole aina helppoa.

Startup -henkinen ympäristö tarjoaa paljon mahdollisuuksia nuorille osaajille ja antaa vapauden itsenäiseen työskentelyyn ja oman osaamisen johtamiseen. Tämän lisäksi työtehtäviin on usein mahdollisuus vaikuttaa omien kiinnostusten mukaan.

”Minua motivoi työssäni erityisesti se, kun näen, että asiakas löytää kampanjoidemme kautta oikean osaajan. Haluan myös tehdä yhteistä hyvää ja parantaa suomalaista työelämää”, Karvonen kertoo. Hän kokee, että Duunitorilla on vahvaa yhteiskunnallista vaikutusta, mitä tulee sen tarjoamiin työllistymismahdollisuuksiin. Karvosen mukaan Duunitorilla voi ottaa vastuuta niin paljon kuin haluaa, ja kaikki työntekijät ovat samalla viivalla riippumatta siitä, onko vasta tullut taloon vai ollut siellä jo useamman vuoden. Karvosen mukaan tämä on startupeille yleistä; vastuuta saa niin paljon kuin on sitä valmis kantamaan, ja ovet ovat auki joka suuntaan.

Duunitorilla arvostetaan uteliaisuutta; työntekijän tulee olla valmis kehittämään uusia ratkaisuja, vaikka aina ei tiedettäisi mikä toimii. Karvosen mukaan Tärkeimpiä taitoja työelämään ovat into oppia uutta ja luottaa omiin kykyihin. Tehokas ajanhallinta ei ole hänen mukaansa myöskään pahitteeksi. ”Työelämässä omia työkavereita ei saa aina itse päättää, joten pitää osata tehdä hommia erilaisten ihmisten kanssa”, Karvonen vielä lisää kuvaillessaan tärkeitä työelämätaitoja.

Karvosen mukaan työmahdollisuuksia kannattaa etsiä omien mielenkiinnon kohteiden puolelta. Työpaikkailmoituksia lukemalla voi löytää sellaisia työmahdollisuuksia, joita ei ehkä olisi muuten tullut ajatelleeksi. Karvonen kannustaa opiskelijoita lähtemään pelottomasti kokeilemaan erilaisia työtehtäviä. Omia vahvuuksia ei tarvitse heti tietää, vaan ne voi myös löytää kokeilun kautta.

Karvonen kehottaa opiskelijoita myös rohkeasti tutustumaan oman alan työnantajiin. Siihen esimerkiksi Valtiotietelijöiden työelämämessut antavatkin mainion mahdollisuuden. Kannattaa siis tulla ehdottomasti käymään messuilla ja myös Duunitorin ständillä!

Kuva: Toni Pakarinen

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page