top of page

Duunitori - Työnhakutaidot kuntoon


Uran luominen yhdellä alalla on historiaa. Tulevaisuuden työelämässä ratkaisevat yhä useammin hakijan motivaatio ja taidot markkinoida omaa osaamistaan.

– Työntekijän täytyy koko ajan olla valmis kehittämään itseään ja opettelemaan uusia taitoja. Diginatiivius ja sosiaalisen median kanavien tuntemus korostuu myös rekrytoinneissa, Duunitorin markkinointipäällikkö Samuli Ahola sanoo.

Tiedottaja ei ole enää yritysten ainoa äänitorvi. Some-markkinoinnin saralla puhutaan työntekijälähettilyydestä eli siitä, että yritysten työntekijät kertovat yrityksen arjesta, tuotteista, palveluista ja muusta yrityksen arvojen mukaisesta.

– Sosiaalisessa mediassa yrityksen näkyvin hahmo voi olla firman siivooja. Yrityksen myyntiä ja markkinointia tekee jokainen työntekijä, Ahola painottaa.

Ennen rekrytoitiin tutkintoa ja pätevyyttä – nykyään rekrytoijat etsivät tehtävään sopivaa ihmistä. Viestintätaidot ja työntekijän kyky mukautua uusiin tehtäviin ja toimintaympäristöihin merkitsee yhä enemmän.

– Sosiaalinen media ympäröi työntekoa monella alalla. Seuraamalla esimerkiksi LinkedIn:ssä käytävää keskustelua työnhakijalla on mahdollisuus oppia paljon. Lisää vinkkejä työnhakutaitoihin voi katsoa esimerkiksi Duunitorin työnhakijaoppaasta, Ahola sanoo.

Psst, tutustu myös Duunitorin some-yhteisöjen listaukseen. Duunitori tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tilata työpaikkailmoitukset Facebookiin ja Twitteriin. Tykkää oman alasi sivuista ja saat kaikki valitsemasi alueen avoimet työpaikat suoraan uutisvirtaasi.

Teksti ja kuva: Henni Purtonen

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page