KUVAT Laura Oiva, Henni Purtonen, Toni Pakarinen

Copyright

2016 VTM16

 

Duunitori - Työnhakutaidot kuntoon

November 8, 2016

 

 

Uran luominen yhdellä alalla on historiaa. Tulevaisuuden työelämässä ratkaisevat yhä useammin hakijan motivaatio ja taidot markkinoida omaa osaamistaan.

 

– Työntekijän täytyy koko ajan olla valmis kehittämään itseään ja opettelemaan uusia taitoja. Diginatiivius ja sosiaalisen median kanavien tuntemus korostuu myös rekrytoinneissa, Duunitorin markkinointipäällikkö Samuli Ahola sanoo.

 

Tiedottaja ei ole enää yritysten ainoa äänitorvi. Some-markkinoinnin saralla puhutaan työntekijälähettilyydestä eli siitä, että yritysten työntekijät kertovat yrityksen arjesta, tuotteista, palveluista ja muusta yrityksen arvojen mukaisesta.

 

– Sosiaalisessa mediassa yrityksen näkyvin hahmo voi olla firman siivooja. Yrityksen myyntiä ja markkinointia tekee jokainen työntekijä, Ahola painottaa.

 

Ennen rekrytoitiin tutkintoa ja pätevyyttä – nykyään rekrytoijat etsivät tehtävään sopivaa ihmistä. Viestintätaidot ja työntekijän kyky mukautua uusiin tehtäviin ja toimintaympäristöihin merkitsee yhä enemmän.

 

– Sosiaalinen media ympäröi työntekoa monella alalla. Seuraamalla esimerkiksi LinkedIn:ssä käytävää keskustelua työnhakijalla on mahdollisuus oppia paljon. Lisää vinkkejä työnhakutaitoihin voi katsoa esimerkiksi Duunitorin työnhakijaoppaasta, Ahola sanoo.

 

 

Psst, tutustu myös Duunitorin some-yhteisöjen listaukseen. Duunitori tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tilata työpaikkailmoitukset Facebookiin ja Twitteriin. Tykkää oman alasi sivuista ja saat kaikki valitsemasi alueen avoimet työpaikat suoraan uutisvirtaasi.

 

 

Teksti ja kuva: Henni Purtonen

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

November 12, 2019

November 26, 2017

November 26, 2017

November 12, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square