top of page

VÄKI: Ole elämäsi Master Chef ja viesti osaamisesi selkeästi

Työmarkkinoilla tarvitaan yhä enemmän työntekijöitä, jotka ymmärtävät syvällisesti ympäröivää maailmaa, osaavat hankkia tietoa laaja-alaisesti ja myös suodattaa sitä. Väki Rekrytointi Oy:n toimitusjohtaja Pinja Lehtiheimon mukaan valtiotieteilijän vahvuuksia ovat nopea uuden tiedon omaksuminen, ratkaisukeskeisyys ja sopeutuminen muuttuviin tilanteisiin.

– Valtiotieteilijöillä on laaja ymmärrys yhteiskunnallisista kysymyksistä, joten he voivat auttaa yrityksiä ennakoimaan haasteita ja kääntämään ne voitoiksi, Lehtiheimo sanoo.

Yritykset ja organisaatiot kohtaavat yhteiskunnallisia haasteita jokapäiväisessä toiminnassaan, esimerkiksi viestiessään palveluistaan tai toimiessaan eri kulttuureista tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa.

– On ollut mahtavaa nähdä Väen järjestämiin pajoihin osallistuvien valtiotieteilijöiden innostus yhteiskunnallisia kysymyksiä kohtaan ja seurata, kuinka vaikuttavia ratkaisuehdotuksia tiimit saavat aikaan muutamassa tunnissa, Lehtiheimo kiteyttää työnsä huippuhetkiä.

Legendaarisen sanonnan mukaan less is more. Näin myös työhakemuksissa. Mieti, miten voit auttaa yritystä menestymään. Jos osaamisesi pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, mitä nostaisit esille työhistoriastasi?

– Harrastusten ja järjestötoiminnan kautta saatua osaamista ja kokemusta ei saa vähätellä. Jos harrastuksissa keräämäsi kokemus on olennaisinta hakemasi työn kannalta, laita se rohkeasti CV:n alkuun, Väen asiakkaiden rekrytoinneista vastaava Lehtiheimo ohjeistaa.

Teksti: Henni Purtonen / Kuva: Maija Huitu

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page