Sisäministeriö: ”Profiloi osaamisesi työnantajan tarpeisiin”

October 28, 2016

 

Johtamisopinnot, oikeustieteelliset opinnot, yhteiskuntatieteet ja kielet. Näistä kaikista on hyötyä, jos ura ministeriön virkamiehenä kiinnostaa.

 

– Vastavalmistunut pääsee pitkälle sillä, että on valmis tarttumaan monenlaisiin tehtäviin ja kehittymään ammattilaiseksi käytännön työssä, sisäministeriön ylitarkastaja Hanne Huvila sanoo.

 

Yhteiskuntatieteilijöillä on perinteisesti  erinomainen kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Sisäministeriössä yhteiskuntatieteilijät voivat työskennellä esimerkiksi strategiatyön ammattilaisina tai erikoistua vaikka pelastustoimen kansainvälisiin kysymyksiin. Tulevaan työuraansa voikin vaikuttaa paljon omalla työkokemuksellaan.

 

– Yhteiskuntatieteelliset opinnot opettavat ajattelemaan, etsimään tietoa ja ennen kaikkea kyseenalaistamaan sekä tuottamaan analysoituja vaihtoehtoja päätöksenteon tueksi, Huvila kuvailee.

 

Vastavalmistuneelle erilaiset virkanimikkeet eivät kuitenkaan välttämättä kerro työtehtävän tasosta. Huvila rohkaiseekin työnhakijoita tekemään taustatutkimusta ja miettimään oikeaa tasoa, jolta hakea töitä.

 

– Ministeriössä erityisasiantuntija tarvitsee vahvaa substanssiosaamista, jota vastavalmistuneella harvoin vielä on. Toisaalta joissakin virastoissa asiantuntija-päätteiset nimikkeet saattavat olla yleisiä vastavalmistuneillekin sopivissa tehtävissä, Huvila kertoo.

 

Korkeakouluharjoittelijoita haetaan sisäministeriöön kerran vuodessa; perinteisesti hakuaika on ollut joulukuusta helmikuuhun. Sisäministeriössä voi päästä harjoitteluun esimerkiksi hallinto- ja kehittämisosastolle, poliisiosastolle, pelastustoimeen tai sisäisen tarkastuksen yksikköön.

 

– Sisäministeriössä tarvitaan moniosaajia. Harjoittelu sisäministeriössä on loistava tapa päästä katsomaan kiinnostaako jokin tietty substanssiala. Ulkoasiainministeriön lisäksi myös muista ministeriöistä löytyy paljon kansainvälisiä tehtäviä, Huvila muistuttaa.

 

Tutustu myös muihin Sisäministeriön työntekijöihin ja heidän tehtäviinsä:

 

Työssä sisäministeriössä: poliisitarkastaja Ari Evwaraye

 

Työssä sisäministeriössä: poliisiylitarkastaja Pekka Aho

 

Teksti ja kuva: Henni Purtonen

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

November 12, 2019

November 26, 2017

November 26, 2017

November 12, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

KUVAT Laura Oiva, Henni Purtonen, Toni Pakarinen

Copyright

2016 VTM16