top of page

Puheenvuoro: Miksi minun pitäisi tehdä itsestäni brändi?

Oman osaamisensa brändääminen ei ole enää poliitikkojen yksinoikeus. Duunitorin tekemän rekrytointitutkimuksen mukaan koulutus on yksi rekrytointipäätökseen vähiten vaikuttavista tekijöistä. Työelämässä korostuvat yhä enemmän viestintätaidot ja sosiaalisen pelisilmän merkitys. Jos työnhakija ei osaa tai halua kertoa taidoistaan, kukaan muu ei tee sitä hänen puolestaan. Omien ajatusten ja ideoiden myymistä sekä markkinataitoja voi oppia. Duunitorin markkinointipäällikkö Samuli Ahola kertoo puheenvuorossaan rekrytointiprosessiin vaikuttavista tekijöistä ja haastaa kuuntelijat pohtimaan suhtautumistaan työmarkkinoihin.

Kuva ja teksti: Henni Purtonen

Sementoituneen HR- ja viestintämaailman muuttaja

– Minkä takia rekrytointi tapahtuu edelleen perinteisellä hakemuksella, kun siihen eivät ole tyytyväisiä työnhakijat eivätkä rekrytoijat? Duunitorin markkinointipäällikkö Samuli Ahola ihmettelee.

Opiskeluaikanaan Ahola pelasi kesät mieluummin jalkapalloa kuin teki uraan liittyvää työtä. Valmistumisen kynnyksellä hän haki useita työpaikkoja, mutta hakemuksiin ei vastattu.

– CV:ni ei näyttänyt yhtään miltään. Vahvuuteni pääsivät viimein esille videohakemuksessa ja sain sisällöntuottajan paikan eräässä suomalaisessa videohaastattelupalveluja tarjoavassa yrityksessä, Ahola kertoo.

Maailma on muuttunut rekrytoinnin ympärillä viimeisen 100 vuoden aikana, mutta työn hakeminen ei Aholan mukaan ole muuttunut lainkaan. Duunitori pyrkii muuttamaan HR- ja viestintäalan juurtuneita näkemyksiä viemällä työpaikat sosiaalisen median kanaviin eli sinne, missä työntekijät viettävät aikaansa.

– Olen käytännön esimerkki siitä, miten Duunitorin some-verkosto tavoittaa passiiviset työnhakijat, Ahola sanoo nauraen.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page