KUVAT Laura Oiva, Henni Purtonen, Toni Pakarinen

Copyright

2016 VTM16

 

Puheenvuoro: Miksi minun pitäisi tehdä itsestäni brändi?

October 24, 2016

Oman osaamisensa brändääminen ei ole enää poliitikkojen yksinoikeus. Duunitorin tekemän rekrytointitutkimuksen mukaan koulutus on yksi rekrytointipäätökseen vähiten vaikuttavista tekijöistä. Työelämässä korostuvat yhä enemmän viestintätaidot ja sosiaalisen pelisilmän merkitys. Jos työnhakija ei osaa tai halua kertoa taidoistaan, kukaan muu ei tee sitä hänen puolestaan. Omien ajatusten ja ideoiden myymistä sekä markkinataitoja voi oppia. Duunitorin markkinointipäällikkö Samuli Ahola kertoo puheenvuorossaan rekrytointiprosessiin vaikuttavista tekijöistä ja haastaa kuuntelijat pohtimaan suhtautumistaan työmarkkinoihin.

 

Kuva ja teksti: Henni Purtonen

 

Sementoituneen HR- ja viestintämaailman muuttaja

 

– Minkä takia rekrytointi tapahtuu edelleen perinteisellä hakemuksella, kun siihen eivät ole tyytyväisiä työnhakijat eivätkä rekrytoijat? Duunitorin markkinointipäällikkö Samuli Ahola ihmettelee.

 

Opiskeluaikanaan Ahola pelasi kesät mieluummin jalkapalloa kuin teki uraan liittyvää työtä. Valmistumisen kynnyksellä hän haki useita työpaikkoja, mutta hakemuksiin ei vastattu.

 

– CV:ni ei näyttänyt yhtään miltään. Vahvuuteni pääsivät viimein esille videohakemuksessa ja sain sisällöntuottajan paikan eräässä suomalaisessa videohaastattelupalveluja tarjoavassa yrityksessä, Ahola kertoo.

 

Maailma on muuttunut rekrytoinnin ympärillä viimeisen 100 vuoden aikana, mutta työn hakeminen ei Aholan mukaan ole muuttunut lainkaan. Duunitori pyrkii muuttamaan HR- ja viestintäalan juurtuneita näkemyksiä viemällä työpaikat sosiaalisen median kanaviin eli sinne, missä työntekijät viettävät aikaansa.

 

– Olen käytännön esimerkki siitä, miten Duunitorin some-verkosto tavoittaa passiiviset työnhakijat, Ahola sanoo nauraen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

November 12, 2019

November 26, 2017

November 26, 2017

November 12, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square